به گزارش
بلاغ؛ رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: در حالی که قیمت مرغ در روزهای گذشته تا ۶۴ هزار تومان افزایش یافته بود دوباره کاهش یافت و دیروز به ۵۵ هزار تومان رسید.
مهدی یوسفخانی درباره قیمت مرغ اظهار داشت: قیمت هرکیلوگرم مرغ در روزهای گذشته با افزایش قیمت به نرخ مصوب 59 هزار و 800 تومان خود رسید اما اکنون دوباره قیمت آن کاهش یافته و حدود 55 هزار تومان به فروش
میرسد. وی افزود: قیمت هر کیلوگرم مرغ در برخی واحدهای صنفی حتی تا 64 هزار تومان نیز افزایش یافت که به دلیل گرانفروشی یا گرانخرید مرغ است. مرغداران برای اینکه بتوانند مرغ را بالاتر بفروشند در برخی از روزها از عرضه مرغ خود به بازار میکاهند تا قیمت این محصول افزایش یابد. رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تصریح کرد: در صورتی که مرغداران به حال خود رها شوند برخی از آنها هر کیلوگرم مرغ را به 100 هزار تومان نیز میرسانند اما با توجه به کشش فعلی بازار امکان فروش بالاتر را ندارند. یوسفخانی اظهار داشت: بر واحدیهای صنفی سطح شهر برای جلوگیری از افزایش قیمتها نظارت میشود اما بر واحدهای صنفی نظارتی نمیشود و به همین منظور در مقاطعی این محصول را به قیمت بالاتری به دست واحدهای صنفی میرسانند که در نتیجه این محصول با قیمت بالاتری نیز به دست مصرفکننده نهایی
میرسد.
همچنین مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت اعلام کرد به دلیل فزونی عرضه هفتگی سیمان نسبت به عرضه در بازار، قیمت سیمان کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، سیفالله امیری درباره قیمت سیمان در بازار گفت: در حالیکه تقاضا برای سیمان ۸۵۰ هزار تن بود، یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در بورس کالا عرضه شد و به همین دلیل، قیمت هر کیسه سیمان ۵۰ کیلویی از ۴۳ هزار به ۳۶ هزار تومان کاهش یافت. قیمت هر تن سیمان فله نیز دیروز از ۸۰۷ هزار به ۵۹۵ هزار تومان
رسید.
وی ادامه داد: بنابراین قیمت سیمان به طور کامل کاهش پیدا کرده است. ضمن اینکه با توجه به شرایط موجود، برنامهریزی شده تا در هفتههای آینده سیمان در بورس کالا عرضه شود تا تولیدکنندگان محصولات سیمانی مشکلی پیدا نکنند. در شرایط گذشته دلالان بازار را متشنج و بیثبات میکردند اما اکنون شرایط تغییر کرده است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به خرید سیمان در هفته گذشته از سوی برخی که حاضر شدند با توجه به شرایط، معامله خود را باطل کرده و جریمه آن را به بورس کالا پرداخت کنند، گفت: شرایط پیش آمده برای سیمان، ناشی از عدم کنترل تقاضا و همچنین شایعه قطع برق واحدهای سیمانی بود که سبب افزایش تقاضای کاذب شد اما با افزایش عرضه در بورس کالا و کنترل تقاضاها، شاهد کاهش چشمگیر قیمت سیمان بودیم.
امیری با تاکید بر اینکه افرادی که طی هفتههای گذشته معدل شفافیت آنها برای یک ماهه بورس کالا، ۷۵ تا ۸۰ درصد باشد، میتوانند خرید کنند در غیر اینصورت سامانه اجازه خرید از بورس کالا به آنها نمیدهد، اظهار کرد: همچنین برای فروشهای سه ماهه آنهایی که شفافیتشان ۹۰ درصد باشد، در هفتههای آینده فاکتورهایشان را ثبت کنند تا بتوانند از بورس کالا خرید کنند.
او با بیان اینکه از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان سیمان تقاضا داریم تمامی خرید و فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند، گفت: آنهایی که کد نفت دریافت نکردهاند، اقدام کنند و فاکتورهای خود را جایگذاری کنند، چرا که در غیر اینصورت در هفتههای آینده با مشکل خرید سیمان در بورس کالا روبهرو میشوند.
تولید سیمان بهاندازه کافی انجام میشود
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت ضمن اشاره به اینکه برق کارخانههای سیمان از ساعت ۱۲ شب تا هشت صبح بهطور کامل وصل است، افزود: تولید سیمان بهاندازه کافی انجام میشود و میتواند در بورس کالا عرضه شود. حدود یک میلیون و ۳۵۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن میزان عرضه را به بورس کالا اعلام کردهایم تا به صورت هفتگی به فروش برسانند.
گفتنی است، چند روز پیش دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از افزایش عرضه و کاهش قیمت سیمان در بازار خبر داد و گفت: به دنبال شایعهپراکنی کمبود برق واحدهای سیمانی، قیمت سیمان در بورس کالا و سپس در بازار آزاد با افزایش مواجه شد؛ اما با توافق وزارت نیرو، برق سیمانیها برای تولید پنج میلیون تن در ماه مدیریت شده تامین خواهد شد.
او افزود: با این مدیریت توزیع علاوه بر اینکه میتوانیم کورهها را مدیریت کنیم تا متوقف نشود، به میزانی که قابلیت تولید وجود دارد، میتوانیم سیمان تولید کنیم. بر این اساس علاوه بر اینکه تولید بر روی روال افتاد، در بورس کالا نیز، با توجه به افزایش عرضه و معاملات، عرضه و تقاضا متعادل شده که منجر به کاهشی شدن قیمتها شده است. در هفته جاری حدودا ۲۰ الی ۳۰ درصد نسبت به هفته گذشته قیمتها کاهشی شدهاند.